Läkare online ger mervärde till Novaklinikens patienter - för såväl vuxna som barn

 
Novaklinikens vårdcentraler i Skåne har inlett ett samarbete med Min Doktor för att erbjuda sina patienter tillgång till läkare online.
 
Carina Nordqvist-Falk är vd för Novakliniken och ser samarbetet som en vinst för alla inblandade:
- För Novakliniken handlar samarbetet om en medveten strategi att utveckla den digitala vården för att öka tillgängligheten för patienten. Vi vill upplevas som en modern och attraktiv vårdgivare. Vi ser att många av våra patienter har åkommor som de faktiskt inte behöver ta sig in till vårdcentralen för att få korrekt diagnos och behandling för. Att samarbeta med Min Doktor innebär att vi kan erbjuda möjlighet att få vård hemifrån, dygnet runt, över nätet. Samtidigt får vi på vårdcentralen mer tid över för dem som verkligen behöver fysiska läkarbesök, säger Carina.
 
Daniel Persson är affärsutvecklingschef på Min Doktor:
- Att samarbeta med Novakliniken ger oss möjlighet att hjälpa fler patienter och samtidigt får vi ett bra underlag för att undersöka hur stor nytta vi gör för primärvården. Våra läkare har redan hanterat nästan 60 000 patientärenden över nätet och de flesta kommer till oss direkt som privatpersoner, inte via vårdcentraler. Vi vill gärna kunna mäta de besparingar som kan göras i tid och resurser för fysiska vårdenheter, och med samarbeten som det här kan vi göra just det, säger Daniel.
- Patienter som söker vård hos Min Doktor har ofta besvär som vanliga infektioner, urinvägsinfektioner, magbesvär, hudutslag och födelsemärken, det kan också vara föräldrar vars barn har pricksjukdomar.
 
Novakliniken och Min Doktor
Samarbetet mellan Novakliniken och Min Doktor innebär att läkarna online kompletterar den vård som Novakliniken redan erbjuder. Genom att tillgängliggöra läkarbesök online för enklare medicinska åkommor kan fler patienter få snabb kontakt, diagnos och recept när som helst på dygnet, utan att sitta i telefonkö eller väntrum.

 

Du kan läsa mer om Min Doktor här på hemsidan, www.novakliniken.se, och där framgår också för vad och hur du söker.

VÄLKOMMEN att ta del av denna nya tjänst!

 
Carina Nordqvist Falk
VD & Verksamhetschef
Novakliniken
0763-116000

LÄKARE ONLINE


Avgiftsfritt besök för Dig
som är listad på Novakliniken

 

Logga in >>

 
 

HITTA MOTTAGNING

 
 
 

1177 Vårdguidens E-tjänster

 

1177 Vårdguidens E-tjänst är en personlig e-tjänst där du på ett enkelt sätt kan få kontakt med vården via webben - dygnet runt. Här kan du bland annat beställa tid, förnya recept och se dina läkemedel.

Logga in >>

VID AKUTVÅRD, RING 112

 

Ring 1177 Sjukvårdsrådgivningen om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver rådgöra med en sjuksköterska.

 
 
 

LISTA DIG HOS OSS

Skriv ut och fyll i blanketten och skicka eller lämna till mottagningen du har valt. Välkommen!

 

Länk till valblankett (Hälsoval Skåne)

NOVAKLINIKEN - I DIN MOBIL

 

Nu har Novakliniken en egen app.
Ladda ner den för iPhone ► Android

 

 
 

 

Följ oss på Facebook